11/1 Mestadels i luften

Natten gick bra på flyget. Middag serverades kl 00 och frukost klockan 06 Resten av tiden sov vi riktigt bra

Man kan enkelt följa sin resa på skärmen.

Finnair visar snyggt anslutningsflyg, från vilken Gate och när de avgår.

Vi landade i tid och fick snabba på lite mellan terminalerna men hann ändå med toalettbesök.

Visst är det väl konstigt med alla som ska stå upp i gångarna långt innan man får gå av?!!

Vi lyfte och landade i tid,16.26, i det regniga Göteborg. Majlis hämtade oss.

 

 

Sammanfattning:

Detta var en trevlig och avkopplande resa. Vi flög riktigt bra med Finnair även om vi var tvungna att mellanlanda i Helsingfors, vilket var motsatt håll mot vart vi skulle.

Vi landade i Punta Cana på kvällen vilket gjorde att vi ville ha en hotellnatt där innan vi reste vidare för att slippa hyra bil och köra när det var mörkt. Det var svårt att hitta bra hotell till billigt pris. Så det vi bokade var en ”svit” på enkelt hotell och det var verkligen enkelt. Berth tyckte det kändes som vilken fängelsecell som helst. Men vi sov gott i alla fall så det fyllde sin funktion.

Vi hyrde bilen via Avis. Den bilen eller liknande fanns inte inne när vi kom o j det fanns inga andra större bilar heller utan en liten Hundai i10 ground. Det blev mycket diskussioner med personalen om varför vår bil inte fanns trots att vi bokat 3 månader innan och varför det inte fanns annan ersättningsbil. Hon svarade bara att om vi ville ha den bilen vi hyrt fick vi vänta några timmar. Det gick säkert 1,5 timmar innan vi skrivit om papprena och diskuterat nya priser. Fler och dyrare försäkringar, vägskatter mm gjorde att mindre bil blev 1000 lr dyrare än den vi först bokade. När allt var nästan klart så kom bilen vi skulle hyra och vi kunde riva alla andra papper och bara betala vägskatter och extra förare för 1000 lr.

Motorvägarna var riktigt fina. En del av dem såg helt nybyggda ut. Men alla får köra på motorvägen och man kunde stanna varsomhelst. Vi passerade mopeder/motorcyklar med passagerare utan lyse och en man som red i vägrenen. Det finns inga rastplatser alls.

Övriga vägar var det väldigt variation på kvalitet. Det fanns landsvägar med stora hål (1m i diameter) små grusvägar som ibland inte var körbara med vanlig bil (man behövde fyrhjuling). Och det fanns små vägar som var nyasfalterade, även landsvägar som var nyasfalterade.

De första 10 nätterna bodde vi i norr, centralt norr inte Bavara. Där fanns många! små stränder och större. Alla var öppna för allmänheten. Att nå dem var inte alltid så lätt för till många av dem var det grusväg av varierad kondition sista biten. Vinden kom mest från ost när vi var där, men det var ofta lite större vågor som rullade in.

I norr var det ”svensk sommarhimmel” bomullsmoln med blå himmel mellan. Det regnade nästan varje natt men hade klarnat upp till soluppgången. Ibland kunde molnen släppa från sig en skur men det blev snabbt blå himmel igen.

Det kändes inte så turistigt i norr, Samanahalvön. Man fick verkligen se hur invånarna i landet bodde och levde.

Sen tillbringade vi resterande 5 nätter i söder, Bayahibe. Där var det helt annorlunda. Flera byar uppbyggda för turism. Längst ner vid stranden låg stora hotellkomplex som ägde stranden. Hade man inte armband som visade att man tillhörde området fick man inte vara på stranden. Stränderna var mestadels berg it till vattnet med sand ovanpå eller i vattnet. Så am fick gå på blandat berg och sand när man gick i. Det var mycket lugnare vatten och gav tillfällen till snorkling. Där vi bodde hade de lagt många ihåliga betongklumpar med hål i som skapade riktiga rev och drog till sig mycket fisk.

I söder fanns det inte många bomullsmoln, det var mest molnskurar och tät molnhimmel när molnen var där. Det skulle vara fler soltimmar i söder men vi upplevde det nog som lika många soltimmar som i norr.

Både i norr och söder fanns det mygg och knott i mängder. Varje liten yta av kroppen som inte var insmord med myggmedel hittade de och gav kliande bett. Ha med myggmedel och använd frekvent!

Alla flygplatserna funkade bra med enkla incheckningar och lite/inget strul.

Finnair hade startat med grupper vid ombordstigning. Grupp 1 fick gå ombord först osv. Fungerade bra på Landvetter och i Helsingfors, men inte alls i Punta Cana. Det är verkligen något för övriga flygbolag att ta efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.