3/1 Strand längre bort, Playa Moron

När vi var klara med frukost o slöande och begav vi oss till en strand längre bort. Det tog 30 minuter med bilen till den tänkta stranden i dag.

Det var en skruttig väg ner till, stranden.

Den var fin men en del bös på den och med böset strandloppor. Annars, hade vi varit helt ensamma på stranden.

I provade annan väg ner till samma strand men fick ångra oss då vägen inte var körbar ända fram. Då körde vi vidare till en annan strand 30 minuters bilfärd bort.

Mitt uti ingenstans bakade de bröd längs vägen. Vi stannade och köpte 4 kakor. Första mumsade vi på i bilen på vägen till stranden, jättegott!

Playa Moron var jättefin. Inte mycket folk på den heller, och inga turister.

Även denna väg var mycket dålig, knappt gåbar.

Det var gott med ett bad när vi väl kom fram.

När vi fikat klart vår medhavda matsäcken kom em kille och frågade om vi ville köpa ananas. På knackig spanska + teckenspråk svarade vi att ren ananas utan rom kunde vi tänka oss att köpa. Och titta vad vi fick för 200 DOS (40 Skr) egentligen 150 DOS. Det smakade gott, speciellt passionsfrukten.

Grisarna som kom ner till stranden fick det som blev över.

Vågorna var lömska, ibland kom de högt upp på stranden. När Kate vände ryggen till blev strandunderlägget dränkt.

Riskfritt var det att koppla av i en hängmatta.

Så var det dax för hemfärd. Alltid lika spännande. Vi passerade små byar med barnen lekande på genomfartsvägen, utslagna hundar på densamma. Hönor och andra djur vid vägkanten och de små husen med hela familjer i, gärna med något som gick att sälja hängandes utanför. På ett ställe gick vägen rätt genom den lilla ån, men det fanns en bro lite längre ner om man orkade köra omvägen. (Vi körde omvägen)

Dehar en Anna syn på djur här, visst kan man köra en get på en moped, även om geten protesterade och skrek så mycket den kunde.

Väl hemma tillagade vi middag gemensamt. Ett spännande projekt men nya ingredienser från affären.

Projektet lyckades och vi åt oss mer än mätta på god mat, bestående av köttgryta på okänt kött och massa wokade grönsaker samt pasta till. Därmed var ännu en spännande dag i underbart klimat över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.