29/5 Resa från Skavsta

Vi startade (för) tidigt, kl 04 och körde 37 mil till Skavsta utanför Nyköping. Parkeringen var bokad och betald via internet så det var bara att köra in och parkera. (319 kr för 5 dagar)

Vi var framme klockan 7.30 och flyget gick 10.30, så vi fick tid att koppla av. Detta var en lika liten flygplats som Säve, men lite bättre fikamöjligheter.

Montenegro mötte oss med regntyngda moln. Deras huvudflygplats var inte stor!! En pytteliten shop och ett pyttelitet cafe och två gater.

Man ska tydligen inte hyra bilen hos Europe car. Sixt hade klart bättre köpläge. Det gick fort att få bilen som var alldeles ny.

Vi körde på småvägar (som är de stora vägarna) 5 mil för att komma till hotellet, som låg strax söder om Budva. Hmm låg hotellet där?!

Utsikten var fantastisk och vi välkomnades av en stor nallehund.

Efter välkomstdricka och uppackning på hotellet gick vi till närmaste restaurangen.

Vi delade på två fiskar till middag och ett ost och skinkfat till förrätt. Gott! Hmm massa vitlök…

Fin ut sikt över den lilla ön Sveti Stefan, som nu mera är ett hotell alltihop.

Restaurangen låg precis nedanför hotellet och ägdes av hotellets kusin

Vi gjorde en liten utflykt till Cetinje uppe bland bergen. Vi körde förbi Budva och sen rätt upp i bergen på slingriga vägar.

Det var en ganska nybyggd väg med enastående utsikt.

Vi handlade för åtminstone en frukost i en liten market, med charkdisk. Mataffärerna var mest små market

Det finns en och annan riktigt gammal bil

Kvällskaffet tog vi på hotellrummet, ganska trötta efter en låång dag.

 

Sammanfattning:

 

De 3,5 h i bil till Skavsta gick bra, det var ju tidigt på morgonen och ingen trafik. Skavsta var INTE större än Säve då  det fanns och passkontroll mm gick väldigt smidigt.

Podgoricas flygplats var inte mycket större än Skavsta. Bilen vi hyrde var ny och utlämningen gick enkelt, inte mycket formaliteter. Två förare ingick i priset.

Vägarna var små, bara en fil i var riktning, förutom de nybyggda vägarna som hade 2-1 i uppförsbackarna. Många små byar längs hela vägen och de flesta husen var i hyfsad form.

Hoteller kan vi verkligen rekommendera, där blev vi väl mottagna. Poolen hade solen som uppvärmare så den var kall i början.