25/3 En lördag i Amsterdam

Vi lämnade hotellet 10.30 för att åka med Metro in till stan. Det är fin promenadväg på ca 2 km till metrostationen.

Sen vandrade vi runt i stan. Singel var en gata man skulle se.

Många olika hus att se, smala och spetsiga som detta som låg rakt över kanalen till Anne Franks hus, som vi inte brydde oss om att stå i kö för att se från insidan.

Fina kanaler i Joordan som skulle vara en av de finare stadsdelarna.

Sen tog vi en välbehövlig kopp kaffe på Starbucks. Vi letade efter kafé i solen men när man letar efter kafé hittar man bara restauranger så tillslut blev en kopp på insidan i stället för utomhus i solen.

Vi åkte med spårvagn som “gick för långt” men på vägen tillbaka passerade vi blomstermarknaden. Vi ville köpa så mycket!! Men hur ska man få med det i ett handbagage?

I letande efter restaurangen Blue Amsterdam hamnade vi på shoppinggågatan

och en gigantisk H&M. Det tog en stund.

Och sen med kartan i telefonen i hand hittade vi varuhuset(!) som hade restaurangen på taket. Hungriga och trötta i fötterna var det riktigt gott att få sitta där uppe och titta på utsikten. Det fanns lite smårätter som var jättegoda.

“Om vi var i Belgien hade jag köpt choklad nu”, så hittade vi just en chokladbutik

Så blev det shoppinggatan hela vägen till Centraal station.

Vi vandrade vidare från gågatan via sidogränd (på vissa sidogränder luktar det inte gott och folk har konstig blick i ögonen). Nä vi “fikade” aldrig på ett Cofféehouse.

Vi hittade en liten italiensk restaurang som serverade god pasta. Den låg alldeles vid Red District som vi passerade på vår väg tillbaka.

Sen gick vi till Centraal station och köpte frukost och tog tunnelbanan hemåt.

Onda fötter ville helst inte gå sista biten men fick vila i högläge som belöning (för 23860 steg). Hemma tidigt, klockan 21