7/11 Utflykt till Brisbanes djurpark

Vi fick ingen frukost på hotellet för det hade varit inbrott där under natten så vi fick testa frukost på Mc Donalds, vilket också fungerade.

Vi tog en guidad båttur upp längs floden till Koala-parken. Här fanns det många fina villor längs floden.

Och det fanns också 1000-tals flygande hundar, flying fox som de kallades, en slags fladdermöss, som hängde i träden. de sover på dagarna och man kan ju bara tänka sig hur det låter på nätterna när de lyfter. De kan bli upp till 1 m mellan vingspetsarna.

Det fanns många vackra fåglar och kängururna var alldeles tama så man kunde både mata och klappa dem.

Koalor är söta djur som sover 20 timmar om dygnet. Vi fick träffa några som var vakna och vi fick även tillfälle att klappa dem lite.

Men vanligast var nog ödlorna som sprang omkring på alla gräsmattor och jagade småkryp

Vi återvände till staden med buss och gick till parken där de byggt en stor pool för allmänheten.

Vattnet var varmt och det var roligt att få bada.

Vi hittade en italiensk pizza och pastarestaurang så det fanns mat för alla smaker. Och även underhållning i forma av stora ödlor som sprang runt stolsbenen.

Det hade blivit natten innan vi var på väg hem.

 

 

 

Sammanfattning:

 

 

Brisbanes djurpark eller koalapark ska man inte missa när man är här och att ta sig dit med båt är att föredra. Man får en trevligt guidad tur på vägen. Om man vill bada i Brisbane är man “förvisad” till poolen i centrum. Det var en fin park med en stor pool som hade sandstrand och var väl tempererad.

 

 

 

Daily story

We took a guided boat tour to the Koala sanktuary – a park with 130 koalas.

The afternoon did we spend at the city pool, a built beach – pool right in the middle of Brisbane, we were not home until 21.00.