2/11 Blue mountains

Vi lämnar Sydney för vidare resa mot sydväst och Blue mountains.

Stora fina motorvägar som går upp mot högre höjder.

Det är lite svårt att vänja sig vid att den som kör sitter på högerplatsen i bilen.Och att man kör åt fel håll i rondellerna.

Man kommer till toppen av Blue mountains och ser ut över en mycket grönskande dal,

faktiskt så långt ögat kan se.

Man kan också få en puss av en äkta arborgin, men det var inte så många som ville ha just pussen :^)

Vi tog tåget nerför bergssidan. En mycket brant färd, så brant så man glider av sätet om man inte håller i sig.

Väl nere gick vi en promenad genom regnskogen. Tobias skrämde livet ur oss alla genom att lägga sin låtsas-skorpinjon på marken.

Vi vandrade en av stigarna till bergbanan som tog oss upp till toppen igen.

Där uppe fanns en liten by med roliga affärer.

Och vi fikade toastar som var så goda.

Vi åkte vidare norrut på fina motorvägar och vår färd slutade strax utanför Newcastle på ett fint Formule-hotell. Denna dagen har vi kört 36 mil.

 

 

 

 

Sammanfattning:

 

Vägen till Blue mountains kändes lång trots att den bara var 4 mil. Alla körde lugnt och var noga med hastigheterna, kanske berodde det på att det satt hastighetskameror överallt. Byarna i Blue mountain var små och mysiga, väldigt turistiga. Utsikten var bedårande, väl värd ett besök.

 

Bergbanan var mycket brant, så där så man gled av sitt säte och var tvungen att hålla sig i taket för att sitta kvar. Vet inte om den var värd lika mycket förstås, men lite mysigt var det att gå i den täta skogen och för dem som inte åkt kabinbana innan var det ju en upplevelse.

 

Daily story
We left Sydney for at trip south west to Blue mountains. We arrived at the top and we had a beutiful view over a very green valley. Than we took a train to the valley and a cabin back again. After that we drove north to Newcastle were we stayed for the night.